Paremti

Ryšys tarp kartų: Karalienės Mortos mokyklos moksleivių pokalbiai su mūsų senoliais aa+

Paskelbta: 2019-06-26 |
Kerniaus Pauliukonio nuotrauka

Šį pavasarį, naudodamiesi „Sidabrinės linijos“ skambučių centro pagalba, Kauno Karalienės Mortos mokykla mokiniai kiekvieną savaitę bendravo su globos namuose VšĮ „Senevita“ gyvenančia mūsų kampanijos #ŽmoguireikiaŽmogaus heroje ponia Daiva. Džiaugiamės mokyklos iniciatyva tvirtinti jauniausios ir vyresniosios kartos ryšį ir sėkminga šios iniciatyvos pradžia. Kadangi moksleiviams prasidėjo vasaros atostogos, pokalbiai bus tęsiami rudenį. Šiuokart dalijamės Karalienės Mortos mokyklos tikybos mokytojo Jono Tamulio įspūdžiais: 

„Noriu pasidalinti įspūdžiais iš šio pusmečio pokalbių su ponia Daiva. Visų pirma, džiaugiuosi tuo, kad pavyko užmegzti stiprų bendrystės ryšį. Visi su nekantrumu laukdavo skambučių. Kartais pokalbyje dalyvaudavo net 10 vaikų. Kiekvienas sugalvodavo po klausimą, dainavo daineles, atidžiai klausėsi močiutės atsakymų, nuoširdžiai bendravo. Vaikai supažindino ponią Daivą su šiuo metu labai populiariu žaidimu ,,Fortnite“.

Man, kaip mokytojui, smagu matyti, kad mokiniams pavyko bendrauti labai pagarbiai ir tuo pačiu dalintis savo jaunatviškumu. Beje, Daiva taip pat nestokoja jaunatviškumo :-) Paskutinio pokalbio metu mūsų pašnekovė pasidalino mintimis apie trėmimus. Tai buvo labai aktuali tema, kadangi artėjo Birželio 23-ioji – Sukilimo diena, kuri tampriai susijusi ir su masiniais trėmimais. Kaip tikybos mokytojas džiaugiuosi, kad bendradarbiavimu su ponia Daiva galėjome atliepti popiežiaus Pranciškaus vizito Lietuvoje metu išsakytas mintis apie tai, kaip svarbu yra semtis patirties iš senolių ir atsigręžti į savo tautos šaknis. Bendradarbiavimas, bendravimas, bendrystė, jaunatviškumas – šiais žodžiais apibūdinčiau mūsų pokalbius. Labai dėkojame „Sidabrinei linijai“ už šią galimybę. Tikimės pratęsti bendradarbiavimą ir kitais metais. O dabar lekiame atostogauti“.

Ačiū, Mokytojau, už šią iniciatyvą ir dėmesį mūsų senoliams, jie turi labai daug kuo pasidalinti, papasakoti ir sudominti jaunąją kartą. 

© 2019 M. Čiuželio labdaros ir paramos fondas. Visos teisės saugomos
Prijaukinta - Webas.lt
Naujienlaiškis