Paremti

„Sidabrinės linijos“ pašnekovas: „Ta draugystė gali būti tikras išsigelbėjimas“ aa+

Paskelbta: 2023-08-18 |

„Juokauju, kad man 20 iki šimto“, – apie savo amžių sako Vilius Šidlauskas, o tie nugyventi 81-eri žiūrint į jį tikrai atrodo lyg pokštas.

Prieš šešerius metus per radiją išgirdęs „Sidabrinės linijos“ steigėjos Kristinos Čiuželienės „agitaciją“, V. Šidlauskas mums paskambino ieškoti „kitokio, aukštesnio lygio“ bendravimo. Norėjo daugiau nei turėtasis dėstytojo ir studentų santykis – tik apie rutininius profesinius dalykus. Senjoras tada jau buvo atradęs sveiką gyvenseną, sveikuolių klube lankė sąmoningo ugdymo kursus ir tikėjosi lygiaverčio pašnekovo būtent šioms temoms. Tokią jam ir radome. Jau daugiau nei penkeri metai Vilius su pašnekove kalbasi ir apie sveiką gyvenseną, ir apie muziką bei literatūrą. Jaučiasi lyg turėtų seserį.

„Nuostabius dalykus darote – vienišam žmogui ta draugystė gali būti tikras išsigelbėjimas“, – sako V. Šidlauskas.

Laukiame prisijungiant ir Jūsų! Jei ieškote pašnekovo draugystės pokalbiams, skambinkite nemokamu tel. 8 800 800 20.

Jei norėtumėte praskaidrinti vyresnių žmonių kasdienybę juos išklausydamas pats, registruokitės čia . Susisieksime ir papasakosime daugiau.

Ir mažų mažiausia, ką galite padaryti iškart – tai padovanoti senjorams pokalbių.

 

„Sidabrinės linijos“ vykdomas pilietinės galios auginimo, skatinant socialinį aktyvumą ir savanorystę projektas yra Aktyvių piliečių fondo, finansuojamo 2014-2021 metų Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo Lietuvoje lėšomis, programos dalis.

© 2019 M. Čiuželio labdaros ir paramos fondas. Visos teisės saugomos
Prijaukinta - Webas.lt
Naujienlaiškis