Paremti

Senjoras Albertas ragina neatidėlioti pirmojo skambučio aa+

Paskelbta: 2023-09-15 |

71-erių Albertas drąsina imti į rankas telefoną tuos, kurie jau gal ir mintinai išmokę „Sidabrinės linijos“ telefono numerį, bet galvoja, jog „dar ne taip blogai, kad kalbėčiausi su nepažįstamaisiais“. „Sidabrinė linija“ neduos saldainių ar geresnio oro, bet duos dvasinio peno“, – tvirtai sako senjoras.

Albertas negaili patarimų visiems senjorams, dar vis ieškantiems ryžto pirmajam skambučiui: „Reikia norėti ir daryti, kad svajonės išsipildytų, nes niekas kitas už jus nepadarys. Pasakysit, ko norit iš pašnekovo – gal kokio amžiaus ar lyties reikia. Ir ko laukiat, tą ir suras... Kai bus tinkamas pašnekovas, turės ir ką papasakoti, ir ko paklausti. Ir tada gyvenimas darysis gražesnis, malonesnis.“

Jį patį pokalbiai „Sidabrinėje linijoje“ išmokė būti geru ir atidžiu savo pašnekovui. Ir net jei kartais tai pareikalauja nemažų pastangų, galiausiai duoda ir naudos. „Kai stengiesi kitam gera padaryti, ir pačiam pasidaro geriau, – tikina Albertas. – Kai sakai pašnekovui „nekreipk dėmesio, neimk į galvą“, tai ir save įtikini, kad gal ne taip viskas blogai.“

Kassavaitiniai pokalbiai su savanoriais ar bendraamžiais senjorais – toli gražu ne vien apie rūpesčius. „Jei nori, kad gyvenimas būtų šviesesnis, reikia sugalvoti, kokias spalvas nori matyti. O bendraudamas pasikrauni, nereikia nė knygų skaityti. Tikra gyvenimo knyga čia – RO-MA-NAS!“ – išskiemenuoja Albertas.

 

„Sidabrinės linijos“ vykdomas pilietinės galios auginimo, skatinant socialinį aktyvumą ir savanorystę projektas yra Aktyvių piliečių fondo, finansuojamo 2014-2021 metų Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo Lietuvoje lėšomis, programos dalis.

© 2019 M. Čiuželio labdaros ir paramos fondas. Visos teisės saugomos
Prijaukinta - Webas.lt
Naujienlaiškis