Paremti

80-metį atšventusios pašnekovės apie madas kalba mieliau nei apie ligas aa+

Paskelbta: 2023-10-05 |

„Pasikalbam apie moteriškus reikalus: madas, plaukų spalvą, džinsų skaičių ir paskutinėje vietoje – apie vaistus“, – pokalbius su Antanina apibendrina mūsų savanorė Elvira (nuotraukoje ). Temos ir ypač prioritetai galėtų nustebinti, jei turėsime galvoje, kad abiem pašnekovėms – jau per 80. Ir tų ligų, žinoma, nutinka. Bet nuostatos vienodos – pokalbis turi būti pozityvus.

„Turi bent truputis malonumo ateiti ir vienai, ir kitai pusei“, – aiškina Antanina. Ir skuba papildyti – būtų idealu, jei pokalbis vyktų akis į akį, bet geriau telefoninis nei jokio. Bendraamžių kaimynų gyviems pokalbiams Antaninos gyvenvietėje netoli Panevėžio nebelikę, o jaunimą senjorė teišgirsta, kai jie ryte automobiliais išlekia į darbus. „Kartais būna tikrai labai sunku“, – neslepia Antanina. Visas jos džiaugsmas – knygos, radijas, viena kita televizijos laida ir pokalbiai „Sidabrinėje linijoje“. Elvira – tik viena iš trijų (!) pašnekovių, su kuriomis sujungiame Antaniną kiekvieną savaitę.

Prieš dešimtmetį palaidojusi vyrą, Elvira iš didelio namo rajone persikraustė į Kėdainius dėl paprastesnės miesto buities. Ir puolė į įvairiausias veiklas. Vienoje jų, Senajame Kėdainių trečiojo amžiaus universitete, ir buvo paskatinta prisijungti prie „Sidabrinės linijos“ savanorių.

Moterys bendrauja jau antrus metus. Antanina išgirsta visas naujienas apie nenustygstančios Elviros aplankytas ekskursijas, SPA malonumus ir net naujas draugystes. Elvira – apie Antaninos ramesnę kasdienybę.

„Gera moteris pasitaikė, gera ir pasišnekėti“, – sako Antanina. Lyg būtų nugirdusi, kad tą patį apie ją pasakė ir Elvira.

Džiaugiamės pataikę sukurti pašnekovių porą. Jei ir jūs ieškote gero pašnekovo, o gal rūpi tik išklausyti, kreipkitės iškart. Telefono numeris nesikeičia – 8 800 800 20.

 

„Sidabrinės linijos“ vykdomas pilietinės galios auginimo, skatinant socialinį aktyvumą ir savanorystę projektas yra Aktyvių piliečių fondo, finansuojamo 2014-2021 metų Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo Lietuvoje lėšomis, programos dalis.

© 2019 M. Čiuželio labdaros ir paramos fondas. Visos teisės saugomos
Prijaukinta - Webas.lt
Naujienlaiškis