Paremti

„Sidabrinė linija“: apie senatvę kitu kampu aa+

Paskelbta: 2017-10-26 | Autorius: Neringa Švelnienė
Sigito Strazdausko nuotr. Marius Čiuželis: „Socialiai aktyvūs žmonės laimingesni, sveikesni ir gyvena ilgiau“.

„Kiekvienam po žodį“ – tokiu šūkiu vadovaujasi „Sidabrinė linija“. Apie teikiamą paslaugą – nemokamą draugystės, bendravimo telefonu ir pagalbos liniją vienišiems, atskirtį ir izoliaciją išgyvenantiems garbaus amžiaus žmonėms, padedančią išgyventi psichologinius sunkumus, susirasti telefoninį draugą, papasakojo Plinkšių globos namuose apsilankęs šios linijos įkūrėjas Marius Čiuželis.

Plinkšių globos namų darbuotojų kolektyvas, kasdien bendraujantis su 40 savo globotinių, gerai žino, kokia yra kalbėjimosi, dalijimosi mintimis svarba.

Būtent šios įstaigos socialinė darbuotoja užimtumui Lina Buivydienė ir inicijavo „Sidabrinės linijos“ atstovų apsilankymą Plinkšėse. Tam, kad jie ne tik išsamiau pristatytų savo sumanymą, bet ir apmokytų norinčiuosius tapti savanoriais, kaip bendrauti su dažniausia vienišais, bendravimo stokojančiais senyvo amžiaus žmonėmis.

O „Sidabrinės linijos“ misija, pasak M. Čiuželio, yra būti tarpininkais tarp dviejų žmonių – savanorio, sutinkančio kartą per savaitę skirti laiko pašnekesiui telefonu, ir vienišo senyvo amžiaus žmogaus. Beje, pokalbis abiem pusėms – ir norinčiajam pasikalbėti, ir savanoriui, yra visiškai nemokamas.

Visas rašinys – „Santarvės“ laikraštyje.


Šaltinis: santarve.lt.

© 2019 M. Čiuželio labdaros ir paramos fondas. Visos teisės saugomos
Prijaukinta - Webas.lt
Naujienlaiškis