Paremti

Gražinos skiltis. Šansas pasijusti laimingesniam aa+

Paskelbta: 2017-12-16 |
Gražinos skiltis / Vakarų Ekspresas

Dėl įvairių priežasčių, tarp jų ir emigracijos, Lietuvoje likę vieniši tėvai bei seneliai praranda galimybę bendrauti. Dažnai turintys įvairių negalių, praranda ir galimybę išeiti iš namų. Tarp keturių sienų garbaus amžiaus senjorai išgyvena atskirties ir didelės vienatvės jausmus. Jie ypač sustiprėja prieš šventes, radijas, televizija transliuoja linksmas melodijas, rodo laimingus, dažniausiai jaunus žmones. Tie garsai ir vaizdai dar labiau pagilina vienatvės, apleistumo pojūčius. Artėja Kalėdos. Kūčių vakarą, Kalėdų dienomis šimtai vyresnio amžiaus žmonių, galbūt palaidoję savo sutuoktinius, galbūt jau išlydėję buvusius šeimos draugus, o vaikai, anūkai toli nuo Lietuvos, ypač jausis tokie vieniši. Lietuvoje jau beveik metai dirba „Sidabrinė linija“. Tai nemokama draugystės, bendravimo telefonu ir psichosocialinės pagalbos paslauga vienišiems, atskirtį ir izoliaciją išgyvenantiems garbaus amžiaus žmonėms.

„Mūsų tikslas yra ilgainiui tapti nacionaline pagalbos linija garbaus amžiaus žmonėms, kuri 24 valandas per parą 7 dienas per savaitę teiktų pagalbą ir informaciją, pagal poreikį nukreiptų į kitas specializuotą pagalbą teikiančias organizacijas ir, svarbiausia, padėtų užmegzti gyvą kontaktą su žmogumi, kuriam galima bet kada paskambinti ir tiesiog pasišnekučiuoti“, teigia šios linijos steigėjai. Tie, kuriems taip trūksta bendravimo, skambinkite tel. 8 800 800 20, registruokitės. Į jūsų skambučius atsiliepiantys savanoriai padės jums susirasti pašnekovų arba su jumis įsipareigos bendrauti patys.

„Sidabrinei linijai“ reikalingi ir talkininkai savanoriai. Štai informacija, kuri galbūt praverstų tiems, kurie ryžtųsi kilniai misijai.

„Kviečiame dalyvauti savanoriškoje veikloje visus, kurie neabejingi vienišų ir atskirtyje gyvenančių vyresniojo amžiaus žmonių bendravimo poreikiui. Nuolat ieškome savanorių ilgalaikei veiklai. Savanoriams siūlome realizuoti save šiose srityse: bendravimas ir emocinės paramos teikimas senoliams telefonu; savanorių mokymų organizavimas; finansavimo šaltinių paieška ir lėšų pritraukimas; ryšiai su visuomene. „Sidabrinės linijos“ savanoriu gali tapti kiekvienas ne jaunesnis nei 18 metų amžiaus, bet kokios profesijos ir išsilavinimo žmogus, gyvenantis ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyje. Svarbiausia nuoširdus noras prisidėti prie mūsų veiklos ir praskaidrinti vienišo senolio kasdienybę bei galimybė pokalbiui skirti 10-30 minučių kiekvieną savaitę bent 4-6 mėnesius. Šiuo metu savo gretose ypač laukiame psichologijos, psichikos sveikatos, socialinio darbo, komunikacijos krypties studentų ir profesionalų. Daugiau informacijos mielai suteiksime elektroniniu paštu pasikalbekim@sidabrinelinija.lt arba telefonu 8 800 800 20, socialiniame tinkle „Facebook“, skelbia „Sidabrinės linijos“ organizatoriai.

Taigi, artėja Kalėdos, Naujieji. Bandykime imtis misijos, kad bent keliolika žmonių dėl mūsų veiklos galbūt taptų bent kiek linksmesni, o gal pasijaustų ir laimingi. Tiesiog nevieniši.


Šaltinis: Vakarų Ekspresas.

© 2019 M. Čiuželio labdaros ir paramos fondas. Visos teisės saugomos
Prijaukinta - Webas.lt
Naujienlaiškis