Paremti

Plinkšių globos namų darbuotojai įsitikinę: senatvė – ne liga aa+

Paskelbta: 2019-03-28 | Autorius: Lina Buivydienė
Nuotr. iš Plinkšių globos namų archyvo

Žmonės skirtingai gyvena, skirtingai auga, nevienodai vystosi ir sensta. Visi turėtume laiku pradėti ruoštis senatvei, kad kuo ilgiau išliktume puikios sportinės formos, pajėgūs ir dvasiškai aktyvūs, gyvybingi ir imlūs. Svarbiausia laiku su tuo psichologiškai susitaikyti. Pasak liaudies išminties, ir akmuo gulėdamas apsamanoja.

Puoselėkite savo hobį – ar tai būtų darbas sode, knygų skaitymas, dainavimas, piešimas, rankdarbiai ar šokiai. Svarbiausiai išsaugoti gyvenimo džiaugsmą ir smalsumą.

Dirbant su senyvo amžiaus žmonėmis, siekiama puoselėti sveiką senėjimą, orią senatvę, siekti gyventojų savarankiškumo, aktyvumo, stiprinti fizines funkcijas, gerinti psichinę būseną bei skatinti išbandyti naujas užimtumo veiklas. Laisvalaikį Plinkšių globos namuose organizuojame teikdami įvairias paslaugas: kasdien vyksta teminiai pokalbiai, viktorinos, klijavimo, karpymo, piešimo, maisto ruošimo užsiėmimai bei išvykos už įstaigos ribų. Popietės skirstomos į muzikines, gyventojų ir darbuotojų gimtadienių šventes, naudingos informacijos suteikimo, tarpasmeninio bendravimo, poezijos skaitymo, stalo žaidimų, piešimo ant smėlio bei vandens, vyksta relaksacija „Snoezelen“ kambaryje. Globos namų gyventojai prisideda prie svarbios visuomenei misijos įgyvendinimo dalyvaudami savanorystės projekte „Sidabrinė linija“, kuri duoda socialinės bei asmeninės naudos.

Natūralu, kad kiekviena sistema, tarnaujanti klientų poreikiams, turi būti nuolat atnaujinama taip, kad prisitaikytų prie naujų iššūkių. Todėl ieškome naujų idėjų, veiklų, partnerių, kurie labai svarbūs, vykdant projektines veiklas. „Ir senatvė kupina malonumų, jei tik mokama ja naudotis“ (Seneka).


Šaltinis: santarve.lt.

© 2019 M. Čiuželio labdaros ir paramos fondas. Visos teisės saugomos
Prijaukinta - Webas.lt
Naujienlaiškis