Paremti

M. Čiuželio labdaros ir paramos fondo 2018 m. veiklos ataskaita aa+

Paskelbta: 2019-05-13 |

2018-ieji – ypatingi visai Lietuvai valstybės atkūrimo šimtmečio metai – mūsų fondo veiklai buvo tobulėjimo ir darnios plėtros periodas. Skaičiuodami 5-uosius veiklos metus, toliau auginome „Sidabrinę liniją“, siekdami, kad sparčiai senstančioje Lietuvos visuomenėje kuo daugiau vyresniojo amžiaus žmonių jaustųsi esantys reikalingi, įdomūs ir svarbūs. 

Pagrindiniai 2018 m. veiklos akcentai

> Džiaugiamės, kad 2018 metais mūsų vystoma draugystės, bendravimo ir pagalbos telefonu linija „Sidabrinė linija“ jau tapo 1526 žmogaus gyvenimo dalimi. Metų pabaigoje bendravusios 912 pašnekovų poros tik dar kartą patvirtina pokalbio, bendrystės ir draugystės svarbą kiekvieno mūsų gyvenime, ir mums tai yra didžiausia paskata eiti į priekį.

> Mūsų inicijuota visuomeninė komisija prie Vilniaus miesto savivaldybės tarybos „Draugiškas senatvei miestas“, kurioje vis dar pirmininkauja viena fondo steigėjų Kristina Čiuželienė, pasiekė svarbų rezultatą – kartu su Vilniaus universiteto mokslininkais atliko pirmąjį Vilniaus mieste vyresniojo amžiaus žmonių nuomonės ir gyvenimo kokybės tyrimą. Jo rekomendacijos pristatytos Savivaldybės administracijai, o Vilnius – pirmasis Baltijos šalyse – oficialiai priimtas į Pasaulio sveikatos organizacijos draugiškų senatvei miestų bendruomenę.

> Metų pradžioje tiek „Vilniaus knygų mugėje 2018“, tiek tarptautiniame kino festivalyje „Kino pavasaris 2018“ visu gražumu sužibėjo projektas „100 metų kartu“, įgyvendintas kartu su partneriais fotografe Monika Požerskytė, režisiere Edita Kabaraite bei kino gamybos kompanija „Artbox“. Dokumentinis kino filmas „100 metų kartu“ „Kino pavasaryje“ pripažintas žiūroviškiausiu filmu. 

> 2018-aisiais pradėjome įgyvendinti projektą „Mokykis ir savanoriauk! Nauji įgūdžiai profesiniam tobulėjimui ir savanorystei“. Šio iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų bendrai finansuojamo projekto iniciatorius ir vykdytojas yra VšĮ „Soros International House“, atsakingas už visą projekto administravimą bei viešinimą, bendrųjų gebėjimų mokymų organizavimą, o mūsų fondas – projekto partneris – rūpinasi savanoriškos veiklos organizavimu, koordinavimu ir mokymu.

> Paskatinti gerų „Mokykis ir savanoriauk!“ projekto dalyvių atsiliepimų ir stiprindami bendradarbiavimą su savo socialiniais partneriais, metų gale žengėme į dar vieną naują veiklos sritį: pradėjome socialinių darbuotojų profesinės kompetencijos tobulinimo mokymus. Pirmieji mokymai Neringos ir Vilniaus socialinių paslaugų centrų darbuotojams sulaukė puikių atsiliepimų.

> Turėjome itin gausų renginių ir kelionių kalendorių: aplankėme Alytų, Kelmę, Klaipėdą, Panevėžį, Pasvalį, Plinkšes, Rietavą, Skuodą, Šalčininkus, Šiaulius, Širvintas, Ukmergę, Varėną, atšventėme „Sidabrinės linijos“ 2 metų gimtadienį, prisistatėme Western Union Foundation savanorystės mugėje, dalyvavome kasmetinėje Prezidentės D. Grybauskaitės nevyriausybinių organizacijų kalėdinėje mugėje, Spalvoto meduolio dienos renginiuose,  mokėme Erasmus+ programos jaunimą atrasti ryšį su vyresniąja karta, ir dar daug kitų. 

> Skleisdami savanorystės svarbą ir jos teigiamą poveikį visuomenei, vykdėme viešinimo kampaniją „Žmogui reikia Žmogaus“. Jos metu globos namų gyventojus vežėme prie jūros, filmavome, fotografavome, daug ir linksmai bendravome. Kampanijos rezultatais – savanorių istorijomis ir 27 dalių mini video siužetų serialu – galėjo džiaugtis mūsų medijos partnerių 15min.lt bei LRT žiūrovai bei skaitytojai, o fotografijų paroda vis dar keliauja po įvairias įmones ir organizacijas, puošdama jų biurų sienas bei džiugindama darbuotojus.

> Toliau plėsdami savo veiklą įkūrėme jau trečiąją – Panevėžio – atstovybę. Ji padės mums efektyviau koordinuoti plėtrą vidurio Lietuvoje.

> Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas tapo „Sidabrinės linijos“ globėju. 

> Už dėmesį vienišiems senoliams Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius fondo steigėjus Kristiną ir Marių Čiuželius apdovanojo garbingiausiu miesto apdovanojimu – Šv. Kristoforo statulėle.  

Daugiau: Fondas / Veiklos ataskaitos.
 

© 2019 M. Čiuželio labdaros ir paramos fondas. Visos teisės saugomos
Prijaukinta - Webas.lt
Naujienlaiškis