Paremti

Nepaprasta patirtis „Sidabrinės linijos“ savanorėms aa+

Paskelbta: 2019-05-03 |

Bendradarbiavimas socialinio darbo komandoje labai svarbus, siekiant kuo geresnių rezultatų ir tikslingos pagalbos kiekvienam žmogui. O tam, kad gebėtume bendradarbiauti, būtina kuo geriau pažinti save.

M. Čiuželio labdaros ir paramos fondas organizavo mokymus Varėnos socialinių paslaugų centro darbuotojoms, „Sidabrinės linijos“ savanorėms. Pagal unikalią tarptautinio Erasmus+ projekto „Kurk lėlę – kurk save“ sukurtą metodiką gilų ir įkvepiantį meditacinį patyriminį užsiėmimą vedė lektorė Arūnė Taunytė. Tai buvo nepaprasta patirtis!

Mokymų dalyvės atviravo, kad raminantis užsiėmimas ir lėlių gamyba sužadino vaikystės prisiminimus apie žaistus žaidimus, laiką su mama, atpalaidavo nuo kasdienybės. Lėlės suteikė progą geriau pažinti save ir vienai kitą, surasti sau ir kolegei gražių žodžių. Atrodo – tai paprasta, bet juk kasdienybėje tam laiko dažniausiai ir pristingame. Šie užsiėmimai atskleidė, kad kartais užtenka labai mažų dalykų tam, kad gimtų kažkas nuostabaus ir ypatingo.

Džiaugiamės, kad anksčiau šia metodika pagrįsti mokymai, pavykę neįgaliųjų ir kitų socialinę atskirtį juntančių žmonių bendruomenėse, puikiai pavyko ir socialinių darbuotojų – savanorių grupėje.

Mokymai „Bendradarbiavimas socialinio darbo komandoje“ yra projekto „Sidabrinė linija“ Varėnoje: psichosocialinė pagalba telefonu socialinę atskirtį patiriantiems senyvo amžiaus asmenims, neįgaliesiems ir jų šeimos nariams“ dalis. Vykdydami šį projektą, prisidedame prie Varėnos VVG vykdomos vietos plėtros strategijos įgyvendinimo.

Kelios mokymų akimirkos:

© 2019 M. Čiuželio labdaros ir paramos fondas. Visos teisės saugomos
Prijaukinta - Webas.lt
Naujienlaiškis