Paremti

Senatvės „baubo“ išvarymas arba kaip kurti draugišką senatvei Lietuvą aa+

Paskelbta: 2019-09-09 |
E. Blaževič / LRT nuotr.

Senatvė ir su ja siejamos problemos – socialinė atskirtis, vienišumas, skurdas bei užimtumo, fizinės ir psichinės sveikatos stoka – lemia tai, kad Lietuvoje vyresnioji karta yra tarsi „atstumta“ ar „nurašyta“ visuomenės dalis. Daugelis priešpensinio amžiaus žmonių patiria įtampą ir su didžiule baime žvelgia į netolimą ateitį, o jaunimui senatvė kelia gailestį ir... net siaubą. Kaip išvaryti šį „baubą“? Kaip pasiruošti „sidabrinės ekonomikos“ etapui? Ką daryti, kad vis didėjanti senyvo amžiaus žmonių dalis mūsų visuomenėje jaustųsi oriai ir gyvenimo saulėlydį pasitiktų visavertiškai?

Apie visa tai diskusijų festivalyje „Būtent!“ kalbėjomės Socialinės apsaugos ir darbo ministru Linu Kukuraičiu, Swedbank vyriausiuoju ekonomistu Nerijumi Mačiuliu, Rimi Baltic Group personalo vadove Dovile Buinickaite, fondo vadovu Mariumi Čiuželiu. Diskusiją vedė LRT žurnalistė Živilė Kropaitė.

Daugiau skaitykite LRT.lt ir Delfi.lt arba klausykite diskusijos santraukos LRT radijo laidoje „Laba diena“ (diskusija pristatoma nuo 40:14 min.).

© 2019 M. Čiuželio labdaros ir paramos fondas. Visos teisės saugomos
Prijaukinta - Webas.lt
Naujienlaiškis