Paremti

M. Čiuželio labdaros ir paramos fondui – jau penkeri aa+

Paskelbta: 2019-11-27 |

Šiandien M. Čiuželio labdaros ir paramos fondui  jau penkeri. Penkeri metai ieškojimų, kūrybos, atradimų, naujų patirčių, įkvėpimo. Arba penkeri metai gyvenimo, kurį labai norisi gyventi.

Penkeri metai penki skirtingi projektai:

1. Ultragarsinė hemodinamikos pokyčių stebėjimo sistema USCOM 1A, arba, paprastai kalbant, kraujotakos echoskopas. Jis skirtas sunkiai sergančių ir neišnešiotų naujagimių sveikatos būklės kokybiškai diagnostikai. Didžiuojamės šiuo pirmuoju savo projektu, nes iki tol ši pažangi širdies ir kraujotakos darbo įvertinimo technologija naujagimiams nebuvo taikoma.

2. Neišnešiotiems naujagimiams skirtas Motinos pieno analizatorius „Miris HMA“ unikali naujovė Lietuvos medicinoje: juo galima ištirti naujagimius maitinančių motinų pieną, jo kokybę, parinkti tinkamą to pieno praturtinimą (fortifikavimą) pagal konkretaus naujagimio poreikius ir užtikrinti efektyvų mažylio augimą. Dėl savo itin mažo svorio ankstukai yra ypatingai pažeidžiami, o kūdikių augimas, ypač smegenų vystymasis, labai priklauso nuo visavertės mitybos, gaunamos su motinos pienu. Lietuva buvo viena iš nedaugelio Europos Sąjungos šalių, vis dar neturėjusi tokio aparato, tuo tarpu Europoje vargu ar rastume ligoninę, kurioje jo nebūtų. Didžiuojamės, nes tai pasėjo grūdą vėliau įsteigtam donoriniam motinos Pieno bankui.

3. Socialinė akcija #Prisiliesk ja pradėjome savo inicijuotą Draugiškos senatvei šalies judėjimą primindami, kad galime būti visuomene, kuri supranta garbaus amžiaus žmogaus poreikius, skatina jam deramą pagarbą ir siekia, kad toks žmogus gyventų oriai, prasmingai, aktyviai ir sveikai: ne lauktų mirties, o gyventų gyvenimą, kurį norisi gyventi. Akcija sulaukė nemenko susidomėjimo, kas mus paskatino žengti dar toliau.

4. „Sidabrinė linija“ draugystė, bendravimas ir pagalba telefonu vienišiems garbaus amžiaus žmonėms. Siūlome galimybę turėti telefoninį draugą, su kuriuo galima reguliariai kalbėtis įvairiausiomis temomis, aptarti aktualijas ar tiesiog pasišnekučiuoti. Pradžioje buvo baisu: ar žmonės išdrįs? ar naudosis? ar surasime savanorių? ar kas nors norės prisijungti į komandą juk kam tiek pokalbiai, duonos duokit ir žaidimų! Šandien didžiuojamės stipria ir užsivedusia komanda, 2 000 registruotų vyresnio amžiaus pašnekovų, 300 aktyvių savanorių, jau įvykusiais kone 30 000 pokalbių, kurių bendra trukmė viršija 700 000 minučių: tai geriausias mūsų kuriamo poveikio vienišumo mažinimo įrodymas, ką patvirtina ir pačių pašnekovų „pabarimai“: „Kur jūs buvote anksčiau su „Sidabrine linija“, kodėl 20 metų reikėjo laukti?“

5. „100 metų kartu meninių vizualizacijų projektas, fotografijomis bei dokumentinio kino kadrais pasakojantis Lietuvos Respublikos bendraamžių – dar gyvų istorijos liudytojų ir jų artimųjų – atsiminimus, patirtis, gyvenimo istorijas. Autentiški šimtamečių pasakojimai atskleidžia kaip Lietuvos valstybei svarbūs įvykiai pakeitė jos žmonių likimus, kaip kartu su Lietuva pastarąjį šimtmetį keitėmės mes, Lietuvos žmonės. Šiuo projektu norėjome švęsti Lietuvą, tačiau eigoje supratome, kad šimtamečiai žmonės, jų nuoširdžios šypsenos, optimizmas, išmintis, ryžtas, valia ir tikėjimas ateitimi yra kur kas stipriau.

Ačiū visiems, kurie buvoje šiuos metus kartu, kurie patikėjote, prisidėjote, palaikėtė, rėmėte.
Ar sulauksite kažko daugiau ateityje? Net neabejokite!

© 2019 M. Čiuželio labdaros ir paramos fondas. Visos teisės saugomos
Prijaukinta - Webas.lt
Naujienlaiškis