Paremti

„Sidabrinės linijos“ kvietimas į įkurtuves: tuščia tara – geriausia dovana aa+

Paskelbta: 2020-01-27 |
Edgaro Buiko nuotr. | Kristina ir Marius Čiuželiai

„Sidabrinė linija“, pakvietusi svečius į naujojo biuro įkurtuvių šventę, nustebino visus: kvietime organizatoriai pageidavo atvykstančiųjų atsinešti tuščių gėrimų pakuočių, pažymėtų užstato sistemos ženklu. Stebina ir šio nemokamos draugystės, bendravimo ir emocinės pagalbos telefonu projekto augimas: jau daugiau nei 2.000 vienišų senolių atrado „Sidabrinę liniją“, draugystės pokalbių daugėja kiekvieną mėnesį, jų trukmė greitai pasieks milijoną minučių, o nauji savanoriai prisijungia kone kasdien.

Penktadienio popietę „Sidabrinės linijos“ draugai ir partneriai susibūrė jaukioje naujojo biuro įkurtuvių šventėje. „Įkurtuvės yra puiki proga dar kartą atkreipti visų dėmesį į vyresniojo amžiaus žmonių vienišumą ir socialinę atskirtį bei tuo pačiu priminti, kad kiekvienas galime prisidėti mažindami šią problemą. Vienas paprasčiausių tam būdų – grąžinti tarą „Rimi Lietuva“ parduotuvių taromatuose ir vienu metu padaryti net tris gerus darbus: prisidėti prie aplinkos saugojimo, atsikratyti namie besikaupiančios bei vietą užimančios taros ir padovanoti vienišiems ar bendravimo stokojantiems vyresnio amžiaus žmonėms pokalbį, gautus pinigus skiriant „Sidabrinei linijai“, – savo sveikinimo kalboje susirinkusiems bendraminčiams netikėtą sumanymą atskleidė „Sidabrinės linijos“ įkūrėjas Marius Čiuželis.

Praėjusių metų rudenį mažmeninės prekybos tinklas „Rimi“ klientams pristatė galimybę už taromatuose grąžinamą tarą gaunamus pinigus arba jų dalį paaukoti pasirinktai organizacijai. Klientai šią galimybę noriai išnaudoja: 2019 metais „Sidabrinei linijai“ tokius būdu paaukota beveik 1.000 kartų. 

„Kas mėnesį augantis aukų skaičius liudija, jog pirkėjams šis būdas remti patogus – jiems nereikia papildomai ieškoti, kur ir kaip prisidėti prie skirtingų socialinių iniciatyvų, išreikšti savo rūpestį bei padėti. Taromatuose įdiegta aukojimo funkcija taip pat yra vienas iš būdų, kuriuo tęsime pažadą pirkėjams – kiekvieną dieną jaustis geriau dalinantis su tais, kuriems reikia pagalbos ar paprasto dėmesio“, – sakė „Rimi Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė Renata Keršienė.

Įkurtuvių svečiai neliko abejingi organizatorių prašymui ir iš viso padovanojo net 80 tuščios taros vienetų. Tai užtikrins vieno senolio pokalbius „Sidabrinėje linijoje“ kone ištisą mėnesį. 

„Sidabrinės linijos“ projektą vykdantis M. Čiuželio labdaros ir paramos fondas įsikūrė sostinės Antakalnio mikrorajone, adresu M. K. Paco g. 4, buvusio Laterano kanauninkų vienuolyno patalpose. Visuomenei aktualias socialines problemas sprendžia ne tik naujakuriai, bet ir kaimynystėje veikiantis Vilniaus arkivyskupijos „Carito“ socialinis centras „Betanija“, naujus horizontus tiek regintiems, tiek neregiams atskleidžiantis „Dialogas tamsoje“, kitos organizacijos. 

„Tai jau tretieji mūsų fondo namai, tikimės čia užsibūti ilgiau. Kviečiame įvairias socialines iniciatyvas, įmones ir organizacijas jungtis bendriems projektams ar tiesiogiai savo finansine parama bei savanorystės valandomis prisidėti prie „Sidabrinės linijos“ veiklos ir pradžiuginti vienišus senolius,“ – kvietė „Sidabrinės linijos“ įkūrėja Kristina Čiuželienė. 

Nuotraukų autorius: Edgaras Buiko.

Atgarsiai žiniasklaidoje: lrytas.lt, manokrastas.ltzmones.lt

© 2019 M. Čiuželio labdaros ir paramos fondas. Visos teisės saugomos
Prijaukinta - Webas.lt
Naujienlaiškis