Paremti

Kviečiame Šv. Kalėdas pasitikti prasmingai: sušvelninkime neigiamas COVID-19 pasekmes vyresnio amžiaus žmonių psichikos sveikatai aa+

Paskelbta: 2020-11-04 |

Lietuvoje vėl sparčiai didėja COVID-19 grėsmė, o šalis grįžta į karantino režimą. Šis laikotarpis yra sunkus kiekvienam gyventojui, tačiau sunkiausiais – vyresnio amžiaus žmonėms. Kaip patenkantiems į didelės rizikos grupę, jiems itin svarbi yra izoliacija, kuri yra būtina apsaugoti fizinei sveikatai. Deja, tai neabejotinai turės neigiamų pasekmių ir psichikos sveikatai.

„Sidabrinės linijos“ teikiamos nemokamos 65+ amžiaus gyventojų informavimo, emocinės paramos, draugystės pokalbių telefonu paslaugos pandemijos metu vyresnio amžiaus asmenims tapo itin aktualios. Paskambinę numeriu 8 800 800 20 senjorai:

  • yra išklausomi, nuraminami, jiems suteikiame emocinę pagalbą;
  • gauna tikslią, patikimą, operatyvią informaciją ir konsultacijas dėl COVID-19, supažindiname ir nuolat primename saugaus elgesio rekomendacijas;
  • stokojantiems bendravimo pasiūlome bendramintį reguliariems pokalbiams telefonu pačiomis įvairiausiomis temomis, aktualijų aptarimui ar tiesiog lengviems pašnekesiams;
  • pagal galimybes pašnekovams suteikiama kita būtinoji informacinė pagalba.  

Pokalbiai praskaidrina kasdienybę, o reguliarus bendravimas padeda pagerinti savijautą, suteikia prasmę. Tai – vienas svarbiausių dalykų, norint mažinti vyresnio amžiaus žmonių atskirtį bei vienišumo jausmą. 

Vyresnio amžiaus žmonėms, kurie COVID-19 pandemijos akivaizdoje tapo dar vienišesni, yra svarbus ne tik tikslios informacijos suteikimas, bet ir reguliarus bendravimas.

Nors šie metai ir kiekvienam žmogui asmeniškai, ir kiekvienai įmonei sukėlė tikrai nemažai iššūkių, bet tuo pačiu suteikė progą pergalvoti prioritetus ir, esant galimybei, prisidėti prie visuomenės gerovės. Pandemijai nesitraukiant, greičiausiai, didelių Kalėdinių susibūrimų šiais metais organizacijos turės atsisakyti. Tad siūlome prasmingai panaudoti biudžetus, kurie buvo skirti susibūrimams ar šventėms – skirti juos „Sidabrinės linijos“ paramai ir padėti mūsų tokiai pažeidžiamai, bet tuo pačiu ir tokiai svarbiai visuomenės daliai – vyresnio amžiaus žmonėms – pasijusti geriau. Net neabejojame, kad daugelio įmonių darbuotojai tai įvertins – nemažai įvairių tyrimų jau yra įrodę, kad darbuotojai, kurių darbdavys skiria lėšų paramai, labiau juo didžiuojasi, yra lojalesni bei pozityviau vertina vidinę įmonės kultūrą.

Kviečiame Jus prisidėti prie šio gyvenimus keičiančio pokyčio. Tai galite padaryti pasirinkę sau patogiausią būdą sidabrinelinija.lt:

Tebūnie Šv. Kalėdos šviesios ir nešančios viltį. Švęskime jas dalindamiesi su kitais!

© 2019 M. Čiuželio labdaros ir paramos fondas. Visos teisės saugomos
Prijaukinta - Webas.lt
Naujienlaiškis