Paremti

Kėdainiškius subūrė bendravimo ir savanorystės patirtys „Sidabrinėje linijoje“ aa+

Paskelbta: 2021-07-14 |
Susitikimo Kėdainiuose akimirkos

Tęsdami savo misiją regionuose, kartu su Senuoju Kėdainių Trečiojo amžiaus universitetu sukvietėme kėdainiškius pakalbėti apie gydančius pokalbius, bendravimą ir savanorystę. Jie ne tik išgirdo apie „Sidabrinėje linijoje“ sukauptą patirtį, bet ir domėjosi, kaip galėtų prisidėti prie šios kilnios idėjos, kad kiekvienas būtų išgirstas, suprastas, mylimas ir reikalingas.

„Būtent šie keturi žodžiai atspindi tai, ko reikia ir pašnekovams, ir savanoriams bei ką jie gali realizuoti per „Sidabrinę liniją“. Trečiojo amžiaus universiteto klausytojai taip gali pilnai įsilieti į visuomeninį gyvenimą: jie negali duoti materialaus indėlio, bet turi tai, kas svarbiau, – savo patirtį“, – sakė Gražina Jedemskienė, Senojo Kėdainių Trečiojo amžiaus universiteto rektorė.

Kartu su ja, gausų renginio dalyvių būrį sveikino Kėdainių rajono meras Valentinas Tamulis. „Sveikindamas „Sidabrinę liniją“ su penktuoju gimtadieniu, linkiu ir toliau tęsti prasmingą veiklą, kurią atspindi šūkis – žmogui reikia žmogaus. Šiuose žodžiuose slypi didelė prasmė: kartais aplink išties yra žmonių, bet nėra žmogaus, kuris išklausytų“, – pabrėžė jis.

Kėdainių kultūros centro Pelėdnagių skyriuje surengtame edukaciniame renginyje psichologė Živilė Kaniavienė pristatė šiais metais atlikto „Sidabrinės linijos“ pašnekovų tyrimo rezultatus, kurie parodė bendravimo poveikį senjorų psichologinei ir fizinei sveikatai. Susirinkusieji taip pat turėjo galimybę išklausyti savanoriškos veiklos koordinatorės Ievos Čerbulėnienės pristatymo apie „Sidabrinės linijos“ vykdomas veiklas. Jį papildė Senojo Kėdainių Trečiojo amžiaus universiteto auklėtinių asmeninės savanorystės istorijos ir patirtys.

Susirinkusieji išklausė bendruomenės pareigūnės Aušros Mickevičienės pateiktą aktualią Kėdainių rajono policijos informaciją senjorams, susipažino su Pelėdnagių bendruomenės veikla, kalbėjosi apie senėjimą ir bičiulystę. Renginį vainikavo liaudiškos muzikos ansamblio „Ašarėna“ koncertas.

Šis susitikimas – viena iš projekto „Sidabrinė linija“ Kėdainiuose: pagalba senjorų, neįgaliųjų ir pabėgėlių integracijai į visuomenės gyvenimą“ veiklų. Projektas yra bendrai finansuojamas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų ir prisideda prie Kėdainių miesto vietos veiklos grupės vietos plėtros strategijos įgyvendinimo.

PENKI FAKTAI IR SKAIČIAI APIE „SIDABRINĘ LINIJĄ“ KĖDAINIUOSE:

65 – tiek kėdainiečių šių metų antrojo ketvirčio pabaigoje kalbėjosi „Sidabrinėje linijoje“;

39 % – tiek per metus (lyginant 2020 m. ir 2021 m. II ketv. duomenis) padidėjo „Sidabrinėje linijoje“ bendraujančių kėdainiečių skaičius;

17 – tiek kėdainiečių šiuo metu bendrauja „Sidabrinėje linijoje“ ir kalba su įvairiais pašnekovais visoje Lietuvoje;

11,8 % – tiek „Sidabrinėje linijoje“ savanoriauja kėdainiečių vyrų – jie visada laukiami ir kviečiami „pasimatuoti“ savanorystę;

75 – tokio amžiaus šiuo metu yra du vyriausi „Sidabrinės linijos“ savanoriai Kėdainiuose ir tai yra pavyzdys, kad metai savanoriškai veiklai – ne riba!

© 2019 M. Čiuželio labdaros ir paramos fondas. Visos teisės saugomos
Prijaukinta - Webas.lt
Naujienlaiškis