Paremti

Vyresnio amžiaus žmonių vienišumui mažinti – nauja socialinė akcija aa+

Paskelbta: 2021-08-09 |

Prasmingi darbai turi tęstinumą, o tai patvirtina jau antrą kartą šią vasarą kartu su bendraminčiais organizuojamos paramos iniciatyvos. „Sidabrinė linija“ džiaugiasi prasidėjusia draugyste su ,,Kietaviškių gausa“ ir drauge inicijuoja akciją, skatinančią atkreipti dėmesį į vyresnio amžiaus žmonių bendravimo poreikius.  

Akcija vyksta rugpjūčio 9 – rugsėjo 9 dienomis ir prie jos prisijungti gali kiekvienas, pirkdamas net aštuonių skirtingų rūšių „Kietaviškių gausos“ pomidorus visose ,,Maxima“ prekybos tinklo parduotuvėse. „Mes, ,,Kietaviškių gausa“, siekiame būti pavyzdžiu ir kartu su Lietuvos žmonėmis mažinti jautrių visuomenės grupių socialinę atskirtį. Viena iš mūsų įmonės vertybių yra siekti pusiausvyros tarp visuomenės, aplinkos gerovės bei verslo. Iniciatyvos metu skatiname pirkėjus kiekvieną dieną pagalvoti apie savo artimuosius, kaimynus bei vienišus senolius. Raginame kiekvieną prisidėti bei tiesiogiai aukoti „Sidabrinei linijai“, suteikiant bendravimo džiaugsmą vienišiems senoliams“, – teigia ,,Kietaviškių gausa“ komunikacijos ir marketingo vadovė Skaistė Sližė.

Tokią iniciatyvą „Sidabrinė linija“ šią vasarą pristato jau antrą kartą. Pirmoji pomidorų akcija buvo vykdoma birželio mėnesį „Sidabrinės linijos“ penkerių metų gimtadienio proga. Jos metu pirkėjai prisidėjo prie vyresnio amžiaus žmonių emocinės gerovės stiprinimo padovanodami jiems daugiau kaip 30 000 draugystės pokalbių minučių. „Tikimės, kad kartu su ,,Kietaviškių gausa“ mes pasieksime dar daugiau Lietuvos šeimų ir visiems priminsime apie bendravimo svarbą ir jo stokojančius vyresnio amžiaus žmones. „Sidabrinėje linijoje“ mes labai aiškiai matome, kad geras pokalbis išties gydo, o teigiamų emocijų niekam nebūna per daug“, – sako „Sidabrinę liniją“ įkūrusio M. Čiuželio labdaros ir paramos fondo vadovas Marius Čiuželis. 

„Sidabrinė linija“ – tai draugystės pokalbiai, emocinė ir informacinė pagalba vyresnio amžiaus žmonėms. Per penkerius veiklos metus prie „Sidabrinės linijos“ prisijungė jau daugiau kaip 4 300 pašnekovų. Nuo veiklos pradžios 2016 metais įvyko daugiau nei 92 000 pokalbių, kurių bendra trukmė viršijo 2 032 000 minučių arba kone 34 000 valandų. Nuolatinį bendravimą su pašnekovais šiuo metu užtikrina beveik 600 aktyvių savanorių bei 12 žmonių komanda. Šie skaičiai – tai geriausias „Sidabrinės linijos“ kuriamo poveikio – vienišumo ir atskirties mažinimo – įrodymas.
 

© 2019 M. Čiuželio labdaros ir paramos fondas. Visos teisės saugomos
Prijaukinta - Webas.lt
Naujienlaiškis