Paremti

Pagalbos linijų atstovai: atlaisvinti ribojimai negarantavo emocinės gyventojų būklės pagerėjimo, skambučių nemažėja aa+

Paskelbta: 2021-09-13 | Autorius: Greta Burlėgaitė

Netgi vasaros metu atlaisvinti ribojimai, susieti su COVID-19 pandemija, negarantavo emocinės šalies gyventojų būklės pagerėjimo, tikina pagalbos linijų atstovai. Nemokamos emocinės paramos telefonu ir internetu tarnybų atstovai pastebi, kad pastaruoju metu skambinančiųjų skaičius vėl pamažu auga, o skambinantieji vis dažniau skundžiasi nepaaiškinamu liūdesiu bei socialine izoliacija.

„Vasaros mėnesiais dėl saulės ir šilumos mūsų pašnekovai natūraliai praleidžia daugiau laiko gryname ore, todėl jų skambučių dažnumas retėja. Pavyzdžiui, liepą ir rugpjūtį, palyginti su metų pradžios mėnesiais, skambučių srautas 800-ojoje linijoje yra sumažėjęs 20–30 proc.

Visgi, jei palygintume su atitinkamais mėnesiais 2020 m., skambučių srautas yra išaugęs apie 40–50 procentų“, – Alfa.lt sakė „Sidabrinės linijos“ įkūrėjas Marius Čiuželis.

Išgyvena vienatvę

Emocinės pagalbos linijos skirtos vyresnio amžiaus asmenims vadovas teigia, kad karantino metu „Sidabrinė linija“ išbandė naują paslaugą – informacinę pagalbą. Pasak M. Čiuželio, pastaruoju metu daugiausia skambučių dėl informacijos suteikimo sulaukiama apie skiepus ir galimybių pasą.

„Reguliarių draugystės pokalbių skaičius stabiliai auga: 2020 m. vidutiniškai per mėnesį turėjome kiek daugiau nei 1700 tokių pokalbių, šiemet – jau daugiau nei 2200. Šiemet į „Sidabrinę liniją“ užregistruojame vidutiniškai po 100 naujų vyresnio amžiaus pašnekovų kiekvieną mėnesį, apie pusę jų renkasi reguliaraus bendravimo su bendraminčiu galimybę, arba draugystės pokalbius“, – pasakojo „Sidabrinės linijos“ vadovas.

Anot M. Čiuželio, į juos kreipiasi senjorai, kurie išgyvena vienatvę, nerimą, netektis, gyvena sunkiai dėl ligų, yra kankinami ilgametės depresijos. Esą nemaža dalis senjorų ilgisi bendravimo dėl anksčiau turėto įpročio daug su kuo pasikalbėti. Todėl skambina į „Sidabrinę liniją“ siekdami ir vyresniame amžiuje išlaikyti didesnį savo pašnekovų ratą.

Skaitykite daugiau: alfa.lt

© 2019 M. Čiuželio labdaros ir paramos fondas. Visos teisės saugomos
Prijaukinta - Webas.lt
Naujienlaiškis