Paremti

Kartu su „Telia“ kviečiame senjorus skiepytis ir gauti 100 eurų išmoką aa+

Paskelbta: 2021-10-28 |

„Telia“ dovanoja 200 SIM kortelių su neribotais pokalbiais Maltiečių ir „Sidabrinės linijos“ savanoriams, kurie artimiausiomis savaitėmis skambins vyresniems nei 75 metų senjorams ir kvies juos pasiskiepyti nuo COVID-19 bei gauti vienkartinę 100 eurų išmoką.

„Absoliuti dauguma „Telia“ darbuotojų yra pasiskiepiję nuo COVID-19, tačiau didžiausią pavojų šis virusas kelia vyriausiems gyventojams. Todėl prisijungiame prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos iniciatyvos skatinti rizikingiausiai amžiaus grupei priklausančius Lietuvos gyventojus pasiskiepyti nuo koronaviruso ir taip apsaugoti save bei savo artimuosius“, – sako „Telia“ Komunikacijos vadovė Birutė Eimontaitė.

„Viliamės, jog ši iniciatyva, savanorių pastangos, jų skiriamas laikas ir verslo indėlis paskatins mūsų šalies senjorus galiausiai ateiti pasiskiepyti ir taip apsaugoti save bei savo artimuosius“, – sako Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos kanclerė Ana Selčinskienė.

„Esame pasiryžę sutelkti maksimalias pastangas ir visomis išgalėmis padėti valstybei kovoje su pandemija. Džiaugiuosi mūsų savanorių aktyviu įsitraukimu, neabejoju, kad ir visi kiti, reguliariai bendraudami su savo pašnekovais, primins jiems apie galimybę pasiskiepyti, taip saugoti savo ir kitų sveikatą“, – teigia „Sidabrinės linijos“ vadovas Marius Čiuželis.

„Džiaugiamės galėdami prisidėto prie šios iniciatyvos, kuri paprastai pasakius, kviečia į atsakomybę. Ne už kalnų didžiosios metų šventės, jų metu kaip niekad svarbu susitikti prie bendro stalo su pačiais artimiausiais. Bendruomene ir tarpusavio ryšiu praturtintas šventes galėsime pasitikti tik tuo atveju, jei būsime atviri vakcinacijos galimybėms“, – sako Maltiečių atstovė Neringa Sukauskaitė.

„Telia“ dar pavasarį Lietuvos savivaldybėms dovanojo Robotinę išmaniąją „Telia“ asistentę (RITA) – technologiją, kuri automatiškai skambino žmonėms ir kvietė juos skiepytis nuo koronaviruso. Dabar bendrauti su senjorais, kurie iki šiol nėra pasiskiepiję, nuspręsta pasitelkus gyvus savanorių skambučius.

Išmokos – ir už trečiąjį skiepą

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos skaičiavimais, 75 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų amžiaus grupėje nepasiskiepiję ir nepersirgę COVID-19 yra kiek daugiau kaip 30 proc. asmenų.

Vyriausybės sprendimu, kuriam pritarė Seimas, 100 Eur dydžio vienkartinės išmokos bus mokamos 75 metų ir vyresniems Lietuvos gyventojams, kurie nuo rugsėjo 1 d. iki lapkričio 30 d. pasiskiepys nuo COVID-19 dviem vakcinos dozėmis, o jei jau yra pasiskiepiję pagal pilną programą – iki ateinančių metų kovo 31 d. gaus sustiprinančią trečiąją vakcinos dozę.

Pirma vakcinos doze rekomenduojama pasiskiepyti iki lapkričio 8 d., kad pagal pilną vakcinacijos schemą spėtumėte pasiskiepyti iki lapkričio 30 d.

Prašymų 100 eurų vienkartinei išmokai gauti teikti nereikės. Duomenys apie vyresnio amžiaus asmenis bus tikrinami registre. Vienkartinę išmoką senjorai gaus kartu su pensija ar kita išmoka, kurią moka „Sodra“.

Po pilnos vakcinacijos kitą mėnesį kartu su pensija ar kita „Sodros“ mokama išmoka pavedimu į banko sąskaitą arba ne vėliau kaip iki 2022 m. balandžio 30 d. pristatant į namus.

Nuo pandemijos pradžios Lietuvoje nustatyta daugiau kaip 350 tūkstančių COVID-19 atvejų, daugiau kaip 5 tūkstančiai žmonių mirė. Didžiąją dalį – net 64 proc. – visų mirčių sudarė vyresni nei 75 metų amžiaus gyventojai.


Šaltinis: 15min.lt

© 2019 M. Čiuželio labdaros ir paramos fondas. Visos teisės saugomos
Prijaukinta - Webas.lt
Naujienlaiškis