Paremti

Priminimai dėl skiepijimosi senjorams išryškino bendravimo poreikį aa+

Paskelbta: 2021-11-12 |
Ieva Čerbulėnienė | Monikos Požerskytės-Kalvelės nuotr.

Apie „Sidabrinės linijos“ draugystės pokalbius bei šių pokalbių teigiamą įtaką žmonių savijautai pasakojame daug. Tačiau spalio ir lapkričio mėnesių sandūroje „Sidabrinės linijos“ savanoriai turėjo kitokią telefoninių pokalbių su senoliais patirtį. Kartu su Maltiečiais prisijungėme prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos iniciatyvos skatinti rizikingiausiai amžiaus grupei priklausančius Lietuvos gyventojus pasiskiepyti nuo koronaviruso ir taip apsaugoti save bei savo artimuosius. 

„Skambinome vyresniems nei 75 metų senjorams ir kvietėme juos pasiskiepyti. Vien mūsų savanoriai vos per kelias dienas pasikalbėjo su 1 257 senjorais. Įdomu tai, jog dauguma pasiektų pašnekovų buvo garbaus amžiaus – 90 m. ir vyresni, turintys įvairių sveikatos problemų ir didelių abejonių bei nerimą keliančių klausimų dėl galimo skiepų šalutinio poveikio“, – apie šios misijos užkulisius pasakojo Ieva Čerbulėnienė, „Sidabrinės linijos“ Savanoriškos veiklos koordinatorė.  

O labiausiai mus pradžiugino faktas, kad nepaisant konkrečios planuotos skambučio žinutės, savanoriai beveik su visais atsiliepusiais pašnekovais pasikalbėjo įvairiomis maloniomis, nuotaiką keliančiomis temomis. „Man pašnekovai dėkojo už rūpestį ir skirtą laiką. Pajuokavome, jaučiau, jog pokalbio pabaigoje nuotaika pagerėjo. Esu įsitikinusi, jog šie mūsų skambučiai davė naudos vien dėl to, kad daugeliui iš jų aš buvau pirma ir vienintelė pašnekovė tą dieną“, – įspūdžiais pasidalino Valda, jau ketverius metus bendraujanti su „Sidabrinės linijos“ pašnekovais. 

Primename, jog senjorai, skambindami „Sidabrinės linijos“ telefonu 8 800 80020, be reguliarių draugystės pokalbių, gali gauti ir emocinę bei informacinę pagalbą telefonu.  

© 2019 M. Čiuželio labdaros ir paramos fondas. Visos teisės saugomos
Prijaukinta - Webas.lt
Naujienlaiškis