Paremti

Smagu daryti gera! aa+

Paskelbta: 2022-03-09 |
Saulius Jakutis, Monika Kochanauskaitė ir Diana Darčianovaitė / UAB „Lonas“ nuotr.

Prieš kurį laiką pradėjome gražią tradiciją: organizacijoms, prisidedančioms prie senjorų draugystės pokalbių, ne šiaip padėkojame, o duodame „namų darbų“. Jų prašome pasidalinti paslaptimi apie sprendimo pagelbėti senoliams motyvus ir klausiame, kaip organizacijos žmonės mato senjorų vienišumo problemą.

Apie dar metų sandūroje vykdytą bendrą socialinės atsakomybės akciją „namų darbus“ kruopščiai surašė ir UAB „Lonas“ kolektyvas. Dalinamės.

Saulius Jakutis tikina: jam visada smagu daryti gera. „Manau senoliai nukentėjo per pandemiją daugiausiai – žaibo greičiu visas bendravimas persikėlė į skaitmeninę erdvę, o nemažai daliai senjorų nėra paprasta prisitaikyti prie pokyčių. Svarbu, kad senjorai neužsidarytų savyje, bendrautų ir būtų išklausyti. Niekas taip nepraturtina, kaip geras pokalbis.“

Diana Darčianovaitė išdavė paslaptį, kodėl UAB „Lonas“ nusprendė įsitraukti ir dalį Kalėdinių pardavimų sumos skirti mūsų senoliams: „Gausybėje prašymų iš įvairių organizacijų „Sidabrinė linija“ vienintelė patikino nenorinti tik rėmimo, bet pasiūlė psichologinius mokymus ir supažindinti su savanorystės galimybėmis. Gavome bendradarbiavimo pasiūlymą, o ne paramos prašymą. Tai sužavėjo!“

O štai Monika Kochanauskaitė sakosi esanti laiminga dirbanti įmonėje, kuri dosniai dalinasi: „Gražiausia pamoka iš vaikystės, kurią kantriai stengėsi perduoti tėvai, – tai gebėjimas dalintis. Natūralu, jog vėliau tokių vertybių ieškojau ir aplinkoje, kurioje esu ir dirbu. UAB „Lonas“ – dalinasi tuo, kuo gali, kaip ir „Sidabrinės linijos“ savanoriai dalinasi savo laiku, rūpesčiu ir pokalbiais su senoliais.  

Šiandien mūsų pasididžiavimas partneryste su UAB „Lonas“ yra kitoks nei įprastai: paramą senolių pokalbiams be abejo vertiname širdingai. Vis dėlto, dar labiau savo partnerius vertiname už tai, jog jie  vieni pirmųjų skyrė paramą ir Ukrainos žmonėms. Padėkime visi, kas galime ir kuo galime tiems, kam reikia labiausiai!

© 2019 M. Čiuželio labdaros ir paramos fondas. Visos teisės saugomos
Prijaukinta - Webas.lt
Naujienlaiškis