Paremti

„Sidabrinė linija“ įvertinta „Lietuvos galios“ apdovanojimuose aa+

Paskelbta: 2022-12-05 |
Prezidentas G. Nausėda įteikia apdovanojimą „Sidabrinės linijos“ veiklos vadovei A. Skardžiuvienei / D. Umbraso (LRT) nuotr.

Metiniuose pilietinių iniciatyvų „Lietuvos galia“ apdovanojimuose „Sidabrinė linija“ įvertinta „Teisingos Lietuvos“ kategorijoje.

Iniciatyvos „Lietuvos galia“ tikslas – aktyvinti visuomenės įsitraukimą į valstybės gyvenimą ir stiprinti pilietinę galią. Tai platforma savanoriams, bendruomenėms, aktyviems piliečiams ir kitiems pristatyti savo veiklas, rasti bendraminčių ir sulaukti palaikymo. Rodydama geruosius pavyzdžius, inovatoriškus sprendimus, sėkmės istorijas, iniciatyva siekia didinti jų žinomumą ir sklaidą, įkvėpti kitus imtis veiksmų ir prisidėti prie savo valstybės kūrimo.

Šiemet „Lietuvos galia“ subūrė daugiau nei 200 iniciatyvų, užregistruotų tiek Lietuvoje, tiek kitose šalyse. 

„Lietuvą stiprinanti pilietinė galia ryškiausiai atsiskleidė tuo metu, kai mums teko įveikti vieną po kitos atsiritusias krizes. Pavieniai žmonės, bendruomenės, nevyriausybinės organizacijos padėjo sušvelninti neigiamą pandemijos ir nelegalios migracijos poveikį. Tikru pilietinės galios triumfu tapo mūsų susitelkimas teikti pagalbą Rusijos karinės agresijos auka tapusiai Ukrainai“, – sakė Prezidentas G. Nausėda.

Apdovanojimų ceremonijos metu šalies vadovas akcentavo: net ir pats mažiausias pokytis gali turėti didelį poveikį, jei jo siekdami žmonės susiburia bendram veiksmui. Niekas kitas taip neįkvepia kaip žinojimas, kad nesame vieni, kad greta yra ir daugiau siekiančių bendrojo gėrio.

„Kurdami teisingą Lietuvą turime užtikrinti, kad mūsų šalyje niekas nebūtų pamirštas, nepriklausomai nuo amžiaus ar socialinės padėties, kad tiek jaunas, tiek ir senas, sveikas ar negalią turintis būtų svarbi mūsų visuomenės dalis. Mums teisinga Lietuva yra ta, kurioje tiesiog gera būti, gyventi ir senti“, – sakė fondo vadovas M. Čiuželis.

 

 

© 2019 M. Čiuželio labdaros ir paramos fondas. Visos teisės saugomos
Prijaukinta - Webas.lt
Naujienlaiškis