Paremti

Prasideda trečiasis „Sidabrinės linijos“ vasaros iššūkis „Judėk ir padėk senoliams bendrauti“ aa+

Paskelbta: 2023-06-01 |
Asociatyvinė 2023-05-27 Vilniaus pusmaratonio nuotrauka

Jau trečią vasarą iš eilės „Sidabrinė linija“ kviečia aktyvų laisvalaikį skatinančias Lietuvos įmones jungtis prie iššūkio #JUDĖKirPADĖK senoliams bendrauti. Akcijos metu darbuotojai galės rinktis, kaip jiems smagiausia judėti – vaikščiojant, bėgiojant ar minant dviratį – ir kartu rinkti kilometrus. Kad sveikas ir aktyvus laisvalaikis įgautų dar daugiau prasmės – 50 įveiktų kilometrų virs vienu draugystės pokalbiu, kurio taip laukia vieniši senoliai. 

„Pastebime, kad vis daugiau įmonių netgi tradicines veiklas nori vykdyti prasmingiau ir ieškoti jose nestandartinių sprendimų. Šis iššūkis įprasmina aktyvų laisvalaikį gamtoje ir suteikia galimybę judant ir gerinant fizinę sveikatą sau tuo pačiu padaryti gerą darbą, kad senjorai sulauktų jiems taip reikalingų draugystės pokalbių“, – sako Marius Čiuželis, „Sidabrinės linijos“ įkūrėjas. 

Organizacijų, kurios jau kelerius metus dalyvauja #JUDĖKirPADĖK iššūkyje teigimu, tokio pobūdžio iniciatyvos darbuotojams itin naudingos, nes jos ne tik gerina fizinę ir emocinę sveikatą, skatina komandiškumą, bet ir ugdo socialinę atsakomybę. Labiausiai darbuotojams patinka tai, kad judėdami jie keičia požiūrį į senatvę ir savo aktyviais veiksmais mažina vienatvę ir socialinę atskirtį, nes kiekvieną darbuotojo įveiktą kilometrą, įmonė paverčia 0,2 Eur parama „Sidabrinės linijos“ pašnekovų pokalbiams. 

Iš viso iššūkyje dalyvaujančios įmonės kartu įveikė jau daugiau nei 45 000 kilometrų. Šiemet tikimasi pasiekti simbolinę 100 000 kilometrų kartelę ir tokiu būdu padovanoti daugiau nei 1 000 draugystės pokalbių vienišiems senoliams.

„Galime tik pasidžiaugti, kad turime partnerių, kurie su mumis nuo pirmojo iššūkio – kasmet dalyvių skaičius, įsitraukimas ir įveikti kilometrai tik didėja. O prabėgus vasarai smagu susitikti ir išgirsti pasakojimus, kaip ši, atrodytų, paprasta iniciatyva, dar labiau suartino kolektyvus, kokį poveikį mums kartu pavyko sukurti – tai įkvepia naujiems, dar didesniems iššūkiams ateityje”, – sako M. Čiuželis.

„Nuostabu yra padėti tiems, kuriems reikia pagalbos, mums tai didelė vertybė. Dalyvausime jau trečią kartą ir tai tampa labai gražia vasaros tradicija, kuomet prie iššūkio prisijungia vis daugiau darbuotojų. Tai džiugina ir dėl to, kad kartu komandiškai įveikiame daugiau kilometrų, todėl galime padovanoti daugiau draugystės pokalbių”, – sako Paulius Galminas, UAB „Viltechmeda“ iššūkio ambasadorius.

Įmonėms, organizacijoms ar tiesiog draugų kompanijoms, norinčioms prisijungti prie #JUDĖKirPADĖK iššūkio, tereikia:

  • įsidiegti nemokamą STRAVA programėlę savo telefonuose;
  • sukurti savo komandos klubą ir užregistruoti kolegas;
  • išsikelti įveiktų kilometrų ar būsimų pokalbių tikslą;
  • pradėti judėti sau mieliausiu būdu – visus įveiktus kilometrus suskaičiuos programėlė;
  • pasibaigus akcijai kovertuoti įveiktus kilometrus į paramą senolių pokalbiams santykiu 5:1 arba 50 km = 10 Eur (vienas vidutinės trukmės draugystės pokalbis);
  • džiaugtis rezultatais, prasminga vasara ir senolių šypsenomis.

...arba parašykite el. paštu pasikalbekime@sidabrinelinija.lt ir suteiksime visą reikiamą informaciją. 

#JUDĖKirPADĖK senoliams bendrauti

© 2019 M. Čiuželio labdaros ir paramos fondas. Visos teisės saugomos
Prijaukinta - Webas.lt
Naujienlaiškis