Paremti

Baigėsi trečiasis „Judėk ir padėk“ iššūkis aa+

Paskelbta: 2023-09-29 |

Pamenate, kaip visi „užjudėjome“ per koronaviruso pandemiją – vos tik atsirado galimybė išeiti iš namų! Parkuose ir miškuose žmonių knibždėjo it skruzdėlių. Čia buvo šviesioji sudėtingo laikotarpio dalis – kai judėjimo malonumą atrado ir tie, kurie iki tol automobiliu judėdavo net į sporto klubą ar pieno pakelio į už kelių namų esančią parduotuvę

Dalis jų galbūt jau sugrįžę ant sofų, bet vis dar yra daugybė žmonių, fizinį krūvį vertinančių kaip naudą ne tik kūnui, bet ir galvai. Džiaugiamės kartu su jais, bet šįkart apie tuos, kurie malonumą judėti pavertė dar ir būdu padėti tiems, kuriems aktyviai judėti jau per sunku, o tiksliau – dovanoti bičiuliškus, reguliarius pokalbius senjorams.

Trečią vasarą iš eilės vyko mūsų kartu su medicinos įrangos gamintoja „Viltechmeda“ (MOOG įmonių grupė) inicijuotas vasaros iššūkis #JudėkIrPadėk senoliams bendrauti. Pernai prisijungusius „ACME Grupės“ aktyvistus šiemet pakeitė tarptautinės NT paslaugų įmonių grupės „NewSec“ kolegos, atsiliepę į kvietimą įprasminti darbuotojų aktyvų laisvalaikį, jau suskaičiavo rezultatus.

Taigi, dėmesio, skaičiai! Iš viso per vasarą surinkta 20 770 kilometrų: „NewSec“ darbuotojai įveikė 6 476 km, o aktyvaus laisvalaikio mėgėjai iš „Viltechmedos“ – 14 294 km. Ir jau čia užsikūrė grandinėlė: įmonių vadovai, vertindami savo komandų bendruomeniškumą, empatiją ir aktyvų įsitraukimą, tuos kilometrus vertė į eurus, tie eurai susidėjo į 3 500 eurų sumą, kuri konvertuosis darkart – dabar jau į senjorų pokalbius. Tokio dydžio paramos užteks 350 draugystės pokalbiams. Arba 7 pašnekovų poros reguliariai kas savaitę galės kalbėtis ištisus metus. Arba... čia galime modeliuoti ilgai, sykiu dar ir dar kartą padėkodami už kiekvieną šios paramos dėka įvyksiantį senjorų pokalbį. AČIŪ!

Įmonės irgi laimėjo, tvirtina mūsų ištikimi partneriai: dalyvavimas „Judėk ir padėk“ vasaros iššūkyje paskatino emocijas kutenančią konkurenciją tarp kolegų, taip sustiprinusią ne tik motyvaciją judėti, bet ir sudarė galimybę kiekvienam asmeniškai ir tiesiogiai įsitraukti į paramos kūrimą. 

O mums liko užduotis iki kito „Judėk ir padėk“ sezono apmąstyti, kokiais dar judėjimo būdais verta papildyti šį iššūkį. Plaukimą baseine ar baidarėmis? Važinėjimą riedlente? Dipolio iššūkį lapkričio mėnesį? O gal slidinėjimą? Siūlykit!

Ir nepamirškit judėti – mes sugrįšim su nauju iššūkiu ir bus dar įdomiau!

 

© 2019 M. Čiuželio labdaros ir paramos fondas. Visos teisės saugomos
Prijaukinta - Webas.lt
Naujienlaiškis