Paremti

Ką rodo išaugęs savižudybių skaičius tarp vyresnio amžiaus žmonių? aa+

Paskelbta: 2023-09-27 |
Marius Čiuželis | laidos stop kadras

Ne pati lengviausia diskusija. Bet buvo proga aptarti sovietmečiu subrendusios visuomenės dalies savimonę, įvertinti šiandienę socialinę aplinką ir tiesiog pabandyti pažvelgti į problemą iš senjorų perspektyvos. Kaip tik tai, ką kasdien darome „Sidabrinėje linijoje“.

Pokalbių apie savižudybių prevenciją Lietuvoje dar bus įvairiais lygiais – visi ekspertai pripažino, kad nors tendencijos pozityvios ir bendroji savižudybių statistika per pastarąjį dešimtmetį sumažėjo perpus, žemiausiai kabantys vaisiai jau nuraškyti. Dabar laukia patys sudėtingiausi darbai. Nors pavyko pralaužti ledus sprendžiant jaunesnių amžiaus grupių problematiką, pagyvenę žmonės (pradedant jau nuo 60-mečių) vis dar yra labai sunkiai bet kokių institucinių priemonių įveikiamas ledkalnis.

Mes norime ir galime kalbėtis su senjorais. Ypač tada, kai jiems nepavyksta apie sunkiausius išgyvenimus išsikalbėti su savo artimaisiais ar draugais. Prisidėkite prie to, kad galbūt tas pats svarbiausias senjoro gyvenime skambutis būtų atsilieptas – net ir 10 Eur gali išgelbėti gyvybę!

© 2019 M. Čiuželio labdaros ir paramos fondas. Visos teisės saugomos
Prijaukinta - Webas.lt
Naujienlaiškis