Paremti

Informacija savivaldybėms kuo „Sidabrinė linija“ gali padėti karantino sąlygomis aa+

Paskelbta: 2020-03-24 |

Gyvenimas karantino sąlygomis visiems kelia daug naujų iššūkių. Dabartinės pandemijos akivaizdoje dar ir dar kartą išryškėjo mūsų paslaugos poreikis: vyresnio amžiaus žmones, ypač vienišus, turinčius fizinių ir / ar emocinių negalių labai svarbu paguosti ir nuraminti, suteikti jiems visapusę informaciją ir konsultacijas dėl pandemijos, supažindinti ir nuolat priminti kaip jie turėtų elgtis. Bendravimo stokojantiems – pristatyti nuolatinį pašnekovą reguliariems pokalbiams telefonu, kad baimės ir nerimo būtų kuo mažiau.

Mes aktyviai įsitraukėme į visuomenės informavimo kampaniją ir tuo tikslu parengėme trumpą veiklos modelio pristatymą kaip ir kuo galime būti naudingi kiekvienai savivaldybei:

1) Savivaldybė aktyviai viešina „Sidabrinės linijos“ paslaugas ir nemokamą telefono numerį 8 800 800 20 savo gyventojams.

2) „Sidabrinės linijos“ konsultantės nuramina ir paguodžia, suteikia gyventojams informaciją ir konsultacijas dėl korona viruso, rekomenduoja ir primena kaip derėtų elgtis, užregistruoja fizinės pagalbos poreikį (jei toks bus), vienišiems ar bendravimo stokojantiems vyresnio amžiaus žmonėms pristato galimybę (ne tik) karantino metu turėti nuolatinį pašnekovą pokalbiams telefonu.

3) Fizinės pagalbos poreikių turinčių gyventojų kontaktus perduodame konkrečiai savivaldybei ar kitai tokią pagalbą teikiančiai organizacijai, pvz., pilietinės iniciatyvos #stiprūskartu savanoriams, Maltos Ordino pagalbos tarnybai, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus atstovams ir pan.), kad ši pasirūpintų maisto, vaistų ir pan. pristatymu. 

Šiuo metu dėl bendros veiklos jau susitarėme su Alytaus miesto, Ignalinos rajono, Kaišiadorių rajono, Kretingos rajono, Panevėžio miesto, Telšių rajono, Vilniaus miesto savivaldybėmis. 

Atmintinė vyresnio amžiaus gyventojams, kaip saugiausia elgtis karantino laikotarpiu

„Sidabrinės linijos“ skrajutė gyventojams

Spaudai paruoštas maketas

Vilniaus miesto savivaldybės parengta informacija gyventojams lietuvių ir rusų kalbomis
 (pavyzdys kitoms savivaldybėms)

© 2019 M. Čiuželio labdaros ir paramos fondas. Visos teisės saugomos
Prijaukinta - Webas.lt
Naujienlaiškis